Stamboom & klets forum van de familie Verwindt
Stamboom & klets forum van de familie Verwindt

Stamboom familie Verwindt
 
IndexPortalGalerijRegistrerenInloggen
hoi om foto's te bekijken kunt u op de knop met fototoestel drukken, druk daarna op de foto om in de fotogalerij te komen. groeten jan verwindt
http://verwindt.yours.tv/t5-van-mogelijk-het-begin-tot-op-het-heden-bekent-vanaf-1645
Soortgelijke onderwerpen
  Zoeken
   
   

  Geef resultaten weer als:
   
  Rechercher Geavanceerd zoeken
  Laatste onderwerpen
  » jij hebt post zie balk boven
  za jun 08, 2013 6:39 pm van Jan Verwindt

  » Ellis
  wo mei 29, 2013 8:28 pm van Jan Verwindt

  » Jacob jasperszoon Verwindt
  vr mei 24, 2013 6:53 pm van Admin

  » wie zijn deze VERWINDTjes
  do nov 10, 2011 10:03 am van Admin

  » Bescherming
  za apr 16, 2011 10:56 am van Jan Verwindt

  » van der windt
  wo maa 23, 2011 8:40 pm van Jan Verwindt

  » johanna verwindt?
  zo maa 20, 2011 7:24 pm van Jan Verwindt

  » wie kan deze volgorde beter indelen of iedergeval aanvullen
  zo aug 29, 2010 9:06 pm van Jan Verwindt

  » Wie is Jacob Verwindt overleden 1937
  zo aug 29, 2010 9:04 pm van Jan Verwindt

  Navigatie
  Portal < / a >
  Index < / a >
  Gebruikerslijst < / a >
  Profiel < / a >
  FAQ < / a >
  Zoeken < / a >
  < / span >
  Forum
  Affiliates
  gratis forum

  Deel | 
   

   hoogste punt

  Ga naar beneden 
  AuteurBericht
  Admin
  Admin
  avatar

  Aantal berichten : 208
  Registratiedatum : 10-07-10

  BerichtOnderwerp: hoogste punt   za jul 10, 2010 8:05 pm

  Hoogste punt bij restauratie Parkkerk bereikt

  De top voor onthulling

  Dhr Vink en mw Zels onthullen de top

  Op 29 maart 2005 werd het hoogste punt bij de restauratie van de Parkkerk aan de Gerard Brandtstraat bereikt. De top van deze zo kenmerkende torenspits werd gereconstrueerd, aangezien deze bij aanvang van de restauratie er niet meer op zat.
  In één van de bollen van de spits werd een boodschap in een koker opgeborgen, voor het geval dat niemand deze historie meer kan navertellen. Ook in de glas-in-lood ramen zal straks in beeld het verhaal verteld worden over de restauratie van deze bijzondere kerk aan de rand van het Vondelpark.
  Onder (en letterlijk boven) het toeziend oog van vele belangstellenden werd de top onthuld. Deze handeling werd verricht door Ria Zels, vrouw van de voormalige koster Wim Sels, die ook aanwezig was maar de steiger niet op kon. Zij werd bijgestaan door Piet Vink, voormalig lid van de kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente. De heer Vink was nauw betrokken bij het AMF tijdens de koop van de Parkkerk, Oranjekerk en Schellingwouderkerk. Het AMF fuseerde in 1999 met de Amsterdamse Maatschappij tot Stadsherstel.


  Letterlijk boven veel belangstellenden inspecteert projectleider Paul Morel de top terwijl ook directiesectretaresse Christine Huijssen tot ongekende hoogte is gestegen

  Onderstaande tekst werd in de koker in de top voor het nageslacht opgeborgen:

  In opdracht van Stadsherstel Amsterdam N.V., eigenaar van de Parkkerk, is door het Monumenten Adviesburo Delfgou B.V. te Scherpenzeel het bestek en tekeningen voor deze restauratie vervaardigd.
  Na een meervoudige onderhandse aanbesteding is op 7 oktober 2004 opdracht gegeven aan bouwbedrijf Hulshof Restauratie te Houten de restauratie uit te voeren.
  Het lood- en leiwerk wordt in onderaanneming verricht door leidekkersbedrijf W.M. van Boxtel BV en het staal- en smeedwerk werk door constructiebedrijf Van der Vegt uit Meerkerk. De houten bol van deze spitsbeëindiging is vervaardigd in de werkplaats van Hulshof Restauratie.
  Hoofdverantwoordelijke op de bouwplaats is uitvoerder Han Kooijman, die op inspirerende wijze leiding geeft aan dit uitgebreide werk waarin op vele plaatsen, vaak nog op ambachtelijke wijze, hersteld wordt.
  Velen nemen deel aan dit restauratieve spel waaronder Cees Delfgou en Nico Willigenburg (adviesburo Delfgou), Cees Nomen (Hulshof), Peter Verwindt en Willem Ellenberger (bouwtoezicht Oud-West) en Paul Morel (Stadsherstel).
  De restauratie is mede mogelijk geworden door de medewerking, ook financieel, van Bureau Monumenten en Archeologie. Alles in goede samenwerking met Stadsdeel Oud-West.
  Tijdens deze restauratie wordt de Parkkerk aan de binnenzijde omgetoverd tot een centrum voor moderne orgelmuziek. Zo wordt de Parkkerk na oplevering ?Het Orgelpark?. Groot (in meerdere opzichten) aanjager en doorduwer namens de Stichting Het Orgelpark is Loek Dijkman. Voor het interieur tekent BD-architectuur. Namens dit bureau spelen Bas van Hille en Tom Spaanderman mee in dit restauratieve spel voor grote mensen.
  Aldus opgemaakt op 29 maart 2005 tijdens de viering van het hoogste punt, waarbij deze gereconstrueerde spitsbeëindiging is onthuld. In 1963 is de oorspronkelijke verwijderd, waarna deze 'nieuwe' aan de hand van foto's en oude tekeningen opnieuw is uitgewerkt door buro Delfgou.

  Wim Eggenkamp
  directeur Stadsherstel Amsterdam N.V.

  (11/4/2005)
  Terug naar boven Ga naar beneden
  http://verwindt.yours.tv
  Admin
  Admin
  avatar

  Aantal berichten : 208
  Registratiedatum : 10-07-10

  BerichtOnderwerp: MAX Verwindt   za jul 10, 2010 8:05 pm

  Beschrijving
  In Florence is een treffende roman over verdriet, liefde en vriendschap, over affectie en troost en over de weergaloze schoonheid van een stad. Max Verwindt, een man van middelbare leeftijd, vertrekt na het stranden van zijn huwelijk naar Florence. Al dwalend door het centrum komt hij op adem en krijgt hij weer oog en oor voor de wereld om hem heen. Hij maakt nader kennis met de oude aristocratische huiseigenares mevrouw Daddi en raakt gefascineerd door haar even ravissante als onpeilbare kleindochter. Bevangen wordt hij door de elegantie van de Antwerpse architect Nicole en door het melancholisch nihilisme van de oude homoseksueel Levi. Maar boven alles ervaart hij de ontstellende pracht van Florence.
  Terug naar boven Ga naar beneden
  http://verwindt.yours.tv
   
  hoogste punt
  Terug naar boven 
  Pagina 1 van 1
   Soortgelijke onderwerpen
  -
  » Grammatica en spelling

  Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
  Stamboom & klets forum van de familie Verwindt :: Mijn achter naam is Verwindt :: wie is ik, wie is jij, meld je aan aub :: rara wie is ik, onthul je hier aub-
  Ga naar: